mandag 11. oktober 2010

6ordsnovelle

Gikk en tur, så kom elgen.

En datamaskin på bunnen av dypet.

Bilen krasjet, den virket ikke mere.

torsdag 7. oktober 2010

Artikkel om William Shakespeare

ARTIKKEL OM WILLIAM SHAKESPEARE

William Shakespare ble født en gang i april 1564, man er ikke helt sikker på nøyaktig hvilken dato, i Stratford-upon-Avon. Han var sønn av John Shakespeare og Mary Arden. De fikk også sju andre barn.
        William Shakespeare gikk på en skole som lå 5 kilometer unna huset sitt. Skolen het ”Kings New School” og det var en fri skole. Der fikk han utdannelse i blant annet latinsk grammatikk.
          Da William Shakespeare var 18 år, giftet han seg med en 8 år eldre kvinne kalt Anne Hathaway. Kun et halvt år etter bryllupet fikk de en datter, Susanna. To år senere fikk de to tvillinger. En gutt med navn Hamnet og ei jente med navn Judith. Hamnet døde kun 11 år gammel.
          Det er svært lite forskerne vet om Shakespeares liv mellom årene 1585 og 1592, bare at han har vært innblandet i teaterlivet i London. Fra 1592 og frem mot hans død i 1616, skrev han mange kjente verker. Slik som skuespillene ”Romeo og Juliet” og ”Hamlet”.
         Den 23. april 1616 døde William Shakespeare, men hans navn og verker er godt kjent over hele verden i dag. Han kan anses som en av verdens største forfattere noen sinne.
Tarjei  07/10-10     Oppg. D) Artikkel om William Shakespeare

mandag 4. oktober 2010

BIODIKT OM WILLIAM SHAKESPARE

                               BIODIKT OM WILLIAM SHAKESPARE
WILLIAM
Engelsk forfatter som skrev triste skuespill,
Fantasien hans var ganske vill.
Romeo og Julie, en midtsommernatts drøm, 
det er noen av hans skuespill som folk aldri vil gløm.
SHAKESPARE